Fusilli med røkt Tomat og krem Saus
Alle er enige om at hjemmelaget tomatsaus er langt bedre enn noen kjøpte butikk. Men hvis du lager sausen din med røkt tomater, vil den være perfekt.
Ingredients
4 mellomstore tomater
4 ss olivenolje
3 ss smør
1 middels løk, i terninger
3 fedd hvitløk
1½ kopper tung krem
½ kopp parmesanost
¼ kopp fersk basilikum, revet i små biter
Salt og pepper, etter smak
500 g fusilli pasta, kokt etter anvisning
Bradley Flavor Bisquettes – Eple, Kirsebær eller Maple fungerer utmerket
Preparation
Still inn røykeren til 275°F ved å bruke Bradley Flavour Bisquettes (Eple, Kirsebær eller Maple fungerer utmerket for røyking av grønnsaker).
Del tomatene i to og legg dem – med kuttesiden opp – på en røykrist. Pensle tomatene med olivenolje og dryss over salt og pepper. Sett stativet i Bradley Smoker og røyk dem i ca. 2 timer.
Ta tomatene ut av røykeovnen og avkjøl til romtemperatur. Fjern skinnet og kast. Grovhakk de røkte tomatene i biter.
I en panne satt til middels varme, smelt smør og tilsett løk og hvitløk. Fres løk og hvitløk, rør ofte i 5-7 minutter eller til løken er myk.
Tilsett hakkede røkte tomater, kremfløte, salt og pepper. Reduser varmen til en koking og kok i 10 minutter. Fjern fra varmen og rør inn parmesanost og fersk revet basilikum.
Kast den kokte fusilli-pastaen med sausen og server toppet med litt mer parmesanost drysset på toppen.
Oppskrift av: Steve Cylka
eple
Tre
En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.
Shop Now