Røkt Hvitløk Oppskrift
Jeg spiser mye hvitløk og en av favorittmåtene mine å tilberede hvitløk på er ved å steke den. Men når jeg vil gi en tallerken som potetmos, eller favorittsuppeoppskriften min en liten ekstra yumfaktor, legger jeg til røkt hvitløk.
Ingredients
1 hvitløk
½ olivenolje
Klype salt
Preparation
Skjær av toppen av hvitløkspæren for å avsløre toppen av hvert hvitløksfedd.
Gni pæren inn i olivenolje og dryss salt på toppen.
Plasser hvitløken i den forvarmede røykeovnen ved 150-165°F og røyk i omtrent 1 time.
Ta hvitløken ut av røyken og pakk inn pæren i aluminiumsfolie.
Plasser pæren med hvitløk tilbake i røykeovnen i ca. 1 time til til feddene er myke (jeg liker å røyke hvitløk mens jeg røyker andre ting ved lavere temperaturer som pølser eller fisk, siden de fleste bisquettesmaker fungerer bra).
Fjern hvitløken fra røykeren og legg til fedd i favorittoppskriftene dine, oppbevar den resterende hvitløken i kjøleskapet i opptil 1 uke.