Smoked Butternut Squash Risotto with Crispy Sage Butter

Røkt Butternut Squash Risotto med sprøtt salviesmør

Sandra Tate

Mens jeg fortsatt lider av «jeg-kan-ikke-mote-mer-kjøtt»-syndromet etter festiviteten, bestemte jeg meg for å prøve et trøstende, fargerikt alternativ.

Ingredients

Middels butternut squash

Oliven olje

Salt og pepper

750 ml kylling- eller grønnsakskraft

Stor sjalottløk

Stort fedd hvitløk

50 g smør

275 g arborio risotto ris

Et glass hvitvin

75 g nyrevet parmesanost

En håndfull revne friske salvieblader

Preparation

Røykende Butternut Squash

Det er min overbevisning at litt røyk går langt, og at å putte noen grønnsaker inn i Bradley Smoker i 20-40 minutter uten skapvarme gir dem nok røyksmak til å gi en nyanse til en rett uten å overvelde den.

For min halverte jeg en middels butternut squash (fra topp til bunn) og tok ut frøene,

Jeg plasserer den i skapet med noen hvitløkshoder og et par røde ramiro-pepper for godt mål – jeg brukte litt av hvitløken, men sparte resten til andre anledninger.

Hvis du vil ha en mer uttalt røyksmak, så røyk for all del lenger, eller skjær squashhalvdelene i skiver på forhånd i 1 cm tykke skiver og strø løst over en Bradley-rist.

Jeg brukte epletrebisquetter Squash Risotto med sprøtt salviesmør -

(Personer 4)

Forvarm ovnen til 220°C. Kutt butternut squash i 1 cm tykke skiver og fordel på et ovnsbrett, drypp med oliven olje og krydre med salt og pepper.

Stek i ca. 25- og veldig mør.30 minutter, snu en gang i løpet av koketiden - squashen skal ha litt farge og veldig mør, sett til side.

Varme 750 ml kylling- eller grønnsakskraft i en kjele.

Mens squashen steker, skrell og skjær i tynne skiver en stor sjalottløk.

Knus a stort fedd hvitløk med en teskje salt og mos til en pasta med siden av en stor kniv.

Smelte 50 g smør i en stor sautépanne, tilsett hvitløk, sjalottløk, sort pepper og a klype safran tråder (kok på lav varme i 4 minutter til den er myk, men ikke får farge.

Legg nå til 275 g arborio risotto ris til pannen og vend for å dekke med smør.

Skru nå opp varmen og hell et glass hvitvin inn med risen og så snart den har blitt absorbert begynner å tilsette kraften en øse om gangen (fra dette tidspunktet tar det 15-20 minutter å koke).

Når den er nesten mør, brett inn 75 g nyrevet parmesanost, smak til og tilsett eventuelt malmsalt, og tilsett la stå i noen minutter.

Smelt raskt og i en liten panne, tilsett en håndfull revne friske salvieblader, og fjern så snart bladene blir mørkere.

Fordel risottoen mellom 4 varme pastaboller, topp med røkt squash, varm fra ovnen, og skje salviesmør over toppen.

Server umiddelbart med parmesan og rivjern tilgjengelig.

eple
Tre

Eplebisquetter for Bradley Smokers

En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.

Shop Now