Røkt Butternut Squash Risotto med sprøtt salviesmør
Mens jeg fortsatt lider av «jeg-kan-ikke-mote-mer-kjøtt»-syndromet etter festiviteten, bestemte jeg meg for å prøve et trøstende, fargerikt alternativ.
Ingredients
Middels butternut squash
Oliven olje
Salt og pepper
750 ml kylling- eller grønnsakskraft
Stor sjalottløk
Stort fedd hvitløk
50 g smør
275 g arborio risotto ris
Et glass hvitvin
75 g nyrevet parmesanost
En håndfull revne friske salvieblader
Preparation
Røykende Butternut Squash
Det er min overbevisning at litt røyk går langt, og at å putte noen grønnsaker inn i Bradley Smoker i 20-40 minutter uten skapvarme gir dem nok røyksmak til å gi en nyanse til en rett uten å overvelde den.
For min halverte jeg en middels butternut squash (fra topp til bunn) og tok ut frøene,
Jeg plasserer den i skapet med noen hvitløkshoder og et par røde ramiro-pepper for godt mål – jeg brukte litt av hvitløken, men sparte resten til andre anledninger.
Hvis du vil ha en mer uttalt røyksmak, så røyk for all del lenger, eller skjær squashhalvdelene i skiver på forhånd i 1 cm tykke skiver og strø løst over en Bradley-rist.
Jeg brukte epletrebisquetter Squash Risotto med sprøtt salviesmør -
(Personer 4)
Forvarm ovnen til 220°C. Kutt butternut squash i 1 cm tykke skiver og fordel på et ovnsbrett, drypp med oliven olje og krydre med salt og pepper.
Stek i ca. 25- og veldig mør.30 minutter, snu en gang i løpet av koketiden - squashen skal ha litt farge og veldig mør, sett til side.
Varme 750 ml kylling- eller grønnsakskraft i en kjele.
Mens squashen steker, skrell og skjær i tynne skiver en stor sjalottløk.
Knus a stort fedd hvitløk med en teskje salt og mos til en pasta med siden av en stor kniv.
Smelte 50 g smør i en stor sautépanne, tilsett hvitløk, sjalottløk, sort pepper og a klype safran tråder (kok på lav varme i 4 minutter til den er myk, men ikke får farge.
Legg nå til 275 g arborio risotto ris til pannen og vend for å dekke med smør.
Skru nå opp varmen og hell et glass hvitvin inn med risen og så snart den har blitt absorbert begynner å tilsette kraften en øse om gangen (fra dette tidspunktet tar det 15-20 minutter å koke).
Når den er nesten mør, brett inn 75 g nyrevet parmesanost, smak til og tilsett eventuelt malmsalt, og tilsett la stå i noen minutter.
Smelt raskt og i en liten panne, tilsett en håndfull revne friske salvieblader, og fjern så snart bladene blir mørkere.
Fordel risottoen mellom 4 varme pastaboller, topp med røkt squash, varm fra ovnen, og skje salviesmør over toppen.
Server umiddelbart med parmesan og rivjern tilgjengelig.
eple
Tre
En lett, fruktig og lett søt røykaroma som passer sammen med fjærfe, biff, svinekjøtt, lam og ost.
Shop Now