Røkt Lønnsbønner
Lær hvordan du lager denne røkt lønnsbønner fra bunnen av. Legg til litt bacon, så har du en perfekt siderett for alle slags røkt eller grillet kjøtt.
Ingredients
250 g tørkede nordlige bønner
½ løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
Salt og pepper etter smak
6 skiver bacon, tørket
Til saus:
¼ kopp brunt sukker
½ kopp lønnesirup
2 ss melasse
1 kopp ketchup
1 ts dijonsennep
1 ss Worcestershiresaus
1 ts cayenne chili pulver
1 ts paprika
½ ts løkpulver
½ ts hvitløkspulver
½ ts sellerifrø
Preparation
Legg tørkede bønner i en beholder og dekk med nok vann til å dekke dem dobbelt.
Bløtlegg over natten.
Tøm bønnene og legg i en stor kjele.
Dekk til med vann og kok opp.
La småkoke i ca 1 time (eller til de er møre).
Sil bønner og reserver 2 kopper av væsken.
Bland sammen ingrediensene til sausen i en stor bolle og bland godt.
Kombiner sammen kokte bønner, reserverte væsker og saus i en ildfast form eller aluminiumsbakeform eller en støpejernsform/panne.
Stek halvparten av baconet til det er lett brunt, ta det ut av pannen og smuldre i små biter.
Tilsett løk og hvitløk i pannen og stek til den er gjennomsiktig (3-5 minutter).
Tilsett bacon, løk og hvitløk i bønneblandingen.
Sett denne blandingen i kjøleskapet i noen timer (over natten er å foretrekke) for å la smakene smelte sammen.
Forvarm røyker til 225 °F med Maple Flavor Bisquettes.
Topp bønner med gjenværende ukokt bacon (dette forhindrer at bønnene tørker ut ved å dryppe fett inn i blandingen) og legg i røykemaskinen i 3 timer.
Rør inn baconet halvveis i røykeprosessen.
Når du er ferdig med å røyke, server varm og nyt!
Oppskrift av: Lena Clayton
lønnetre
Tre
Med en mildt røykfylt, søt og subtil smak, er Maple Bisquettes perfekt for å røyke kalkuner og forsterke smaken til fjærfe og vilt.
Shop Now